Зеленський - про передвиборчі обіцянки: На виконання треба п’ять, а не 2,5 роки

Зеленський - про передвиборчі обіцянки: На виконання треба п’ять, а не 2,5 роки

Укрінформ
Володимир Зеленський за 2,5 роки президентства ще не встиг виконати всі передвиборчі обіцянки, але вже є результати, якими він задоволений.

Про це глава держави сказав під час пресмарафону “30 запитань Президенту України”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми знаходимося на екваторі мого президентства. Я задоволений результатами, які зроблені. Не все, що ми обіцяли (виконано – ред.), але на це давали, мені здається, 5 років, а не 2,5. Не все зроблено”, - зазначив Президент.

Він підкреслив, що задоволений земельною та інфраструктурною реформами, а також впровадженням цифровізації держави.

“Деолігархізація – також. Я вважаю, що це крок до зменшення корупції, впливу на політику, на урядовців, на суспільство. Боротися з олігархами ми обіцяли, і ми боремося”, - додав Зеленський.

Водночас він зауважив, що незадоволений багатьма процесами у сфері оборони держави. За його словами, у цьому напрямку ще “багато чого не зроблено”. Зокрема, Президент висловив незадоволення сповільненим розвитком ракетної програми та програми флоту.

Окрім цього, розповідаючи про свою команду, Глава держави зазначив, що переважна більшість із цих людей - “нові обличчя”. Однак є й ті, які працювали за часів четвертого президента України Віктора Януковича, але, за словами Зеленського, не були його соратниками.

Так, Президент вважає, що серед українських політиків є декілька кадрових перемог.

"У мене немає десятки кадрових перемог, тому що навіть нові люди, які приходили, на жаль, не змогли витримати й психологічний тиск... Багато людей це не витримують. Я радий, що витримую, і в мене є декілька людей дуже потужних. З іншого боку, є люди, які не приходили зі мною, а з’явилися потім, і я дуже вражений", - додав глава держави.

Він підкреслив, що задоволений роботою, зокрема, міністра інфраструктури Олександра Кубракова, першого віцепрем'єр-міністра - міністра економіки Юлії Свириденко, міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка, а також керівника Офісу Президента Андрія Єрмака.

“Чи я задоволений? Я задоволений окремими речами, які назвав. Чи можна ними пишатися? Мені здається, коли я буду старою людиною, буду розуміти вдалося це чи не вдалося. Дарма це було, чи ні, чи я був нормальним і гідним Президентом своєї держави”, - підсумував Президент.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві проходить пресмарафон за участю Президента України Володимира Зеленського, присвячений екватору його каденції.

До участі в цьогорічному заході запрошені журналісти з 30 провідних всеукраїнських і міжнародних ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-