Данілов: Прямої підготовки до агресивних дій РФ, що щось серйозне відбудеться завтра – немає

Данілов: Прямої підготовки до агресивних дій РФ, що щось серйозне відбудеться завтра – немає

Укрінформ
В Україні наразі не відбувається безпосередній підготовчий процес до початку агресивних військових дій, однак у разі потреби всі процедури вже підготовлені.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю «Українській правді» сказав секретар РНБО Олексій Данілов.

"У разі необхідності у нас є чітко виписані всі ці процедури. Відповідно, ми пройшли всі необхідні підготовчі етапи. На сьогодні прямого підготовчого процесу до агресивних дій, що щось серйозне відбудеться завтра, немає. Якщо це буде завтра, ми обов’язково будемо з цього приводу спілкуватися з суспільством. Дуже швидко можуть відбуватися певні процеси, на які ми маємо реагувати", - запевнив Данілов.

Відповідаючи на запитання, чи було нещодавно засідання РНБО стосовно можливого вторгнення Росії в Україну, Данілов повідомив, що окремого засідання не було, однак «за необхідності воно обов’язково буде». Крім того, очільник Радбезу повідомив, що раз на тиждень відбувається нарада, де озвучується аналіз всієї ситуації в країні.

Читайте також: Данілов розповів про план Путіна щодо України

«Раз на тиждень у цьому приміщенні у закритому блоці відбувається нарада, де озвучується аналіз всієї ситуації, того, що відбулося за останній період часу. Ми чітко усвідомлюємо, які інтереси тієї чи іншої країни, хто чим займається, в кого яке завдання на сьогодні. Інформацію про стан справ ми отримуємо кожного дня. Кожного дня відбувається аналіз. Там працює група приблизно 18 чоловік. Збираються розвідки, військові, служби безпеки і ще певні структури для обговорення ситуації. Я вам відкрию таємницю, це відбувається по четвергах. Президенту доповідають майже кожного дня. Щоб Президент був без інформації – такого немає», - наголосив Данілов.

Як повідомляв Укрінформ, 22 грудня секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу заявив, що біля кордонів України на відстані 200 км перебувають 122 тисячі російських військових, на відстані 400 км – 143,5 тисячі.

Читайте також: Данілов: Що для Казахстану є «новою реальністю», для України - повсякденність

Крім того, у грудні минулого року Росія оприлюднила проєкти двох «договорів» щодо гарантій безпеки для Росії від США і НАТО з вимогою відмови від рішень Бухарестського саміту НАТО щодо майбутнього членства України й Грузії, непоширення НАТО на Схід та згортання активності Альянсу на територіях колишніх країн СРСР. Тим часом Росія продовжує накопичувати військові підрозділи на тимчасово окупованих територіях України та навколо її кордонів та використовує ці військові приготування для прямого шантажу США і НАТО. У разі відмови Заходу пристати на такі російські «пропозиції» кремлівська влада публічно погрожує застосувати заходи «військового та військово-технічного характеру».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-