Делегація України у ПАРЄ відреагувала на повернення Росії

Делегація України у ПАРЄ відреагувала на повернення Росії

Укрінформ
Українська делегація в ПАРЄ закликала Раду Європи діяти більш рішуче проти дій Росії, аби не допустити розв'язання воєнної агресії проти України та розкритикувала ратифікацію повноважень російської делегації в ПАРЄ, проти якої виступала в ході сесійного обговорення.

Про це повідомляє власкор Укрінформу.

«Потрібно діяти. Україна має сили, буде боротися й переможе з вами чи без. Але з вашою допомогою ми зробимо це швидше. Не буде війни в Україні, якщо агресор (РФ - ред.) побачить, що ви готові боротися. Ви можете це зробити в цій Асамблеї, не ратифікувавши повноважень Росії… Я закликаю вас підтримати Україну, ваші власні країни, не допустити можливості великої війни, зупинити агресора зараз, бо він розуміє лише силу», - сказав член української парламентської делегації, віцепрезидент Комітету з міграції, біженців ПАРЄ Олексій Гончаренко.

Читайте також: Депутат Гончаренко став віцепрезидентом Комітету з міграції та біженців ПАРЄ

Парламентарій наголосив на недостатньо рішучих позиції та діях Ради Європи як захисника демократії та прав людини.

«У доповіді все вірно викладено, окрім заключної частини. В основній частині йдеться про те, що Росія все порушила, а в заключній - давайте не будемо її за це карати. У це неможливо повірити. У 2005 році Путін сказав, що найбільшою геополітичною катастрофою 20-го століття був крах СРСР. Зараз він намагається відновити Радянський Союз. Казахстан, Білорусь, Грузія, Молдова, окуповані території України. Чого ви ще чекаєте?», - сказав у своєму виступі Гончаренко, закликаючи депутатів ПАРЄ не ратифікувати повноваження російської делегації.

Читайте також: Політика-українофоба з РФ не обрали на посаду віцепрезидента ПАРЄ – депутат Кравчук

Парламентарій закликав вживати конкретних кроків у протидії Росії, наголосивши на тому, що висловлення занепокоєння вже недостатньо.

Як повідомляв Укрінформ, Парламентська Асамблея Ради Європи на зимовій сесії ратифікувала повноваження російської делегації попри оскарження України та ряду інших країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-