Рада планує звільнити голову Фонду держмайна

Рада планує звільнити голову Фонду держмайна

Укрінформ
Народні депутати на пленарному засіданні в четвер, 27 січня, планують звільнити Дмитра Сенниченка з посади голови Фонду державного майна України (проєкт постанови №6382).

Як повідомляє кореспондент Укрінформу із посиланням на порядок денний засідання, оприлюднений на сайті парламенту, відповідне кадрове рішення запропоноване для розгляду першим питанням.

Парламентарії також мають намір ухвалити проєкт постанови «Про календарний план проведення сьомої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання» (№6440). Так, Комітет ВР з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи ВР напередодні змінив першу редакцію документа у зв’язку зі збільшенням кількості хворих на COVID-19 серед народних депутатів та працівників апарату парламенту. Згідно зі змінами, після відкриття сьомої сесії 1 лютого нардепи проведуть пленарне засідання. 2, 3 та 4 лютого, а також упродовж 7-11 лютого вони працюватимуть у комітетах, комісіях і фракціях. До роботи в режимі пленарних засідань депутати повернуться 15 лютого.

Окрім цього, парламентарії мають намір розглянути в першому читанні проєкти законів «Про внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (№5583 та альтернативний), «Про розвиток галузі бджільництва, охорону, захист та збереження бджіл» (№5274 та альтернативний), «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» щодо забезпечення поетапного впровадження Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи» (№5433).

Читайте також: Кабмін цьогоріч планує внести до Ради 92 євроінтеграційні документи

У другому читанні планується розгляд законопроєктів «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення пенсійного законодавства» (№4668), «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та Закону України «Про Вищу раду правосуддя» щодо завершення конкурсних процедур на зайняття посад суддів місцевих судів» (№4229), «Про хмарні послуги» (№2655).

Серед іншого для включення до порядку денного та ухвалення рішення пропонується законодавча ініціатива «Про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо проведення дистанційних засідань» (№5817).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-