Глави МЗС України та Франції наголосили на важливості зберігати щодо Росії пильність

Глави МЗС України та Франції наголосили на важливості зберігати щодо Росії пильність

Укрінформ
Міністри закордонних справ України і Франції Дмитро Кулеба та Жан-Ів Ле Дріан наголосили на важливості зберігати пильність і твердість під час контактів із Росією.

Про це йшлося під час їхньої телефонної розмови, передає Укрінформ з посиланням на МЗС України.

«Дмитро Кулеба та Жан-Ів Ле Дріан наголосили на важливості зберігати пильність та твердість під час контактів із російською стороною. Вони домовилися продовжувати активну дипломатію задля просування політико-дипломатичного врегулювання російсько-українського збройного конфлікту», - йдеться в повідомленні.

У цьому контексті міністри позитивно відзначили зустріч політичних радників глав держав Нормандського формату в Парижі 26 січня та їхню домовленість провести наступну зустріч у Берліні за два тижні. Кулеба висловив вдячність Франції за лідерство в цьому процесі.

Міністри обговорили й допомогу економіці України задля подолання безпекових викликів. Вони також наголосили на необхідності утримання від кроків, які можуть нагнітати відчуття тривоги в суспільстві та підривати фінансову стабільність.

Кулеба подякував Франції за рішення наразі не здійснювати евакуацію членів родин та співробітників французького посольства в Києві.

Крім того, зазначалося, що Кулеба очікує Ле Дріана та міністра закордонних справ Німеччини Анналену Бербок, які відвідають Україну 7-8 лютого зі спільним візитом, зокрема здійснять поїздку на лінію розмежування на сході.

Читайте також: Кулеба обговорив з делегацією Конгресу США шляхи стримування Росії від агресії

Як повідомляв Укрінформ, раніше глава МЗС Франції анонсував візит в Україну 7-8 лютого разом з німецькою колегою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-