У Ради є секретний план на випадок імовірного зникнення зв‘язку – Стефанчук

У Ради є секретний план на випадок імовірного зникнення зв‘язку – Стефанчук

Укрінформ
Народні депутати мають план дій, зокрема, на випадок можливого запровадження в Україні особливого періоду через військову агресію Російської Федерації.

Про це Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив під час брифінгу в парламенті, передає кореспондент Укрінформу.

«Звичайно, ми готові до розвитку подій, які встановлені законодавством України, зокрема, коли йдеться про випадки, коли може бути в Україні введений особливий період. Я не буду називати, щоб зараз це не поширювалось у ЗМІ. Звичайно, план є», – наголосив спікер українського парламенту.

Він також додав, що переконуватиме колег по парламенту у важливості ухвалення законопроєкту, який передбачатиме можливість електронного голосування народних депутатів.

«Ми маємо зробити законодавчий запобіжник, щоб орган законодавчої влади не припиняв свою роботу за будь-яких обставин», – наголосив Стефанчук.

Водночас він зауважив, що парламентарії мають секретний план дій на випадок імовірного зникнення зв‘язку. «Якщо не буде Інтернету, якщо зв‘язок втрачається, у депутатів є відповідні пакети. Вони під секретним режимом. Вони їх відкривають і там написано, що робити, якщо поганий зв’язок: треба перше, друге, третє, коли збираємось у Верховній Раді, на якому місці. Це все прописано. Єдине, що це складає режим секретності, тому я не можу це коментувати», – сказав спікер українського парламенту.

Читайте також: Стефанчук: Рада має логістичну стратегію на випадок російської агресії

Як повідомляв Укрінформ, 31 січня спостерігачі зафіксували на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей 70 одиниць військової техніки збройних формувань РФ, розміщених із порушенням Мінських домовленостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-