Глава МЗС Ізраїлю не думає, що на кордоні України «ось-ось почнеться світова війна»

Глава МЗС Ізраїлю не думає, що на кордоні України «ось-ось почнеться світова війна»

Укрінформ
Міністр закордонних справ Ізраїлю Яір Лапід вважає, що найближчим часом «насильницької конфронтації» між Росією та Україною не буде.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Axios.

«Наразі оцінка (Ізраїлю – ред.) така, що ми не побачимо насильницької конфронтації найближчим часом. Я також не думаю, що там ось-ось почнеться світова війна», - заявив Лапід.

Ізраїльські чиновники кажуть, що вони говорили з російськими колегами про необхідність деескалації. Також зазначається, що Лапід планує поговорити з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим найближчими днями.

Читайте також: Резніков: Україна не планує наступу ані на Донбас, ані на Крим

Лапід підкреслив, що Ізраїль перебуває в складній ситуації, оскільки друга за величиною єврейська община у світі перебуває в РФ, а п'ята - в Україні.

«Ми зобов'язані діяти з обережністю щодо російсько-української кризи», - додав він.

За словами Лапіда, криза між Україною і РФ відволікає увагу від переговорів з Іраном щодо ядерної угоди, які проходять у Відні.

Читайте також: Зброя, яку Україна отримує від міжнародних партнерів, посилено охороняється - Резніков

«Нам би хотілося, щоб США приділили цьому питанню більш пильну увагу, щоб запобігти небезпечним речам», - сказав міністр.

31 січня держсекретар США Ентоні Блінкен та глава МЗС Ізраїлю Яір Лапід провели телефонну розмову, під час якої, зокрема, обговорили ризики подальшої агресії з боку Росії щодо України.

Фото: Oliver Fitoussi/Flash90

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-