Кулеба анонсував важливі візити в Україну наступного тижня

Кулеба анонсував важливі візити в Україну наступного тижня

Укрінформ
Українська влада продовжуватиме інтенсивні дипломатичні контакти у Києві з міжнародними партнерами, оскільки топвізити знижують безпекові виклики та сплутують карти Кремлю.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу в п’ятницю, 4 лютого, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава МЗС зазначив, що за останні місяці Київ став центром тяжіння міжнародної політики, а велика кількість візитів наших партнерів поточного тижня підтверджує цей факт.

«Я хочу запевнити, що така інтенсивна дипломатія триватиме протягом усього лютого заради безпеки України та спокою українців. Наступного тижня у нас будуть нові візити з дружніх важливих європейських країн, буде багато дипломатичних контактів Президента України, Голови Верховної Ради, Прем’єр-міністра, керівника Офісу Президента, моїх», - сказав Кулеба.

Читайте також: Єрмак продовжує займатися підготовкою зустрічі радників «Норманді» - Кулеба

За його словами, візити цього та наступного тижня демонструють, що Україна важлива для світу і є активним учасником міжнародної політики. Очільник МЗС також зазначив, що це один з ключових елементів Стратегії зовнішньополітичної діяльності України та один із способів стримування російської агресії.

«Топвізити серйозно знижують безпекові виклики та сплутують карти Кремлю», - акцентував міністр.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Франції Емануель Макрон планує відвідати Україну 8 лютого.

Читайте також: Київ став центром тяжіння міжнародної політики - Кулеба

Раніше МЗС повідомляло, що Україну наступного тижня відвідають міністри закордонних справ Німеччини, Франції, Австрії, Чехії та Словаччини

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-