Президент Фінляндії вважає, що Мінські домовленості слід переглянути

Президент Фінляндії вважає, що Мінські домовленості слід переглянути

Укрінформ
Президент Фінляндії Саулі Нііністьо заявив, що Мінські домовленості слід переглянути, щоб знайти вирішення ситуації довкола України, спровокованої російською агресією.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters

«Президент Фінляндії Саулі Нііністьо заявив у п’ятницю, що для того, щоб знайти рішення щодо триваючої кризи між Україною та Росією, необхідно переглянути Мінські домовленості», – йдеться у повідомленні.

За словами Нііністьо, Мінські домовленості були дещо забуті протягом останніх кількох років.

Читайте також: Квін: Поки Росія неправильно трактує Мінські угоди, знайти компроміс буде складно

«Можливим та найбільш імовірним рішенням щодо теперішньої ситуації (між Україною та РФ – ред.) може бути виконання Мінських домовленостей або значний прогрес в їхньому виконанні», – сказав президент Фінляндії.

Нііністьо вважає, що однією з найскладніших тем для врегулювання ситуації між двома країнами буде вимога РФ надати тимчасово окупованим територіям на сході України автономний статус і право вето на зовнішні відносини України.

Читайте також: Євросоюз закликав Росію повністю виконувати Мінські угоди

Президент Фінляндії також додав, що збереження контролю над озброєннями й запобігання можливим військовим ризикам були одними з ключових моментів, які можуть привести до виходу з нинішнього глухого кута у перемовинах щодо врегулювання кризи.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна виконує Мінські домовленості, адже є відповідальною державою і відповідально ставиться до тих чи інших домовленостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-