В МЗС наразі не бачать загрози безпеці України у зближенні Китаю з Росією

В МЗС наразі не бачать загрози безпеці України у зближенні Китаю з Росією

Укрінформ
Україна наразі не бачить підстав вважати, що Китай після підписання спільної декларації Володимиром Путіним і Сі Цзіньпіном якимось чином сприятиме російській агресії проти нашої країни.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі програми «Свобода слова на ICTV», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зближення Росії і Китаю не є якоюсь новиною – воно відбулося задовго до цього (підписання спільної декларації в Пекіні, – ред.). Я не сумніваюся, що в частині НАТО це була ініціатива саме Російської Федерації просто щоб ще трохи підвищити ставки та градус тиску. Але давайте не забувати, що у Китаю є свої торговельні інтереси в Україні, і ми зараз не бачимо підстав вважати, що Китай якимось чином буде сприяти російській агресії проти України», - сказав Кулеба.

Читайте також: Британія засудила заяву Китаю про право Аргентини на Фолклендські острови

Він зазначив, що це був «дипломатичний жест, який Росія розіграла у своїх інтересах».

«Ми розуміємо, що відбувається, але ми маємо свій рівень діалогу з Китаєм і чудово усвідомлюємо всі ризики, але при цьому розуміємо також і велику гру, яку веде РФ», - зауважив очільник МЗС.

Читайте також: Китай також може постраждати, якщо підтримає агресію Росії – радник Байдена

Як повідомлялося, президент Росії Володимир Путін і очільник Китаю Сі Цзіньпін 4 лютого підписали спільну заяву, яка містить вимогу гарантій щодо нерозширення НАТО в майбутньому. Путін натомість підтримав позицію Китаю щодо невизнання незалежності Тайваня та ідею, що Тайвань є невід’ємною частиною комуністичного Китаю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-