У Парижі заявляють про можливість деескалації навколо України

У Парижі заявляють про можливість деескалації навколо України

Укрінформ
Перемовини президентів Франції Еммануеля Макрона та Росії Володимира Путіна у Москві створили передумову до деескалації ситуації навколо України.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телеканалу France 2 заявив державний секретар міністерства Європи й закордонних справ Франції Клеман Бон.

«Ми знаємо, що після цих перемовин (у Москві – ред.), перед якими були телефонні дискусії між президентом Франції і Путіним, з’явився можливий шлях, щоб уникнути конфлікту. Така є ціль – отримати деескалацію», - сказав він.

За словами, Бона, цей процес займе певний час.

«Це є початком процесу (деескалації – ред.). Існує багато ризиків, зокрема, велика чисельність російських військ біля українського кордону. Проте надія на діалог досі залишається», - додав він.

Бон також зазначив, що гіпотеза щодо ескалації ситуації нині є менш вірогідною.

«З’явилася можливість деескалації. По-перше, зі стабілізацією ситуації, а також деескалацією, яку ми спробуємо забезпечити найближчими тижнями», - підсумував він.

Читайте також: Україні цікаво, що Макрон привіз із Москви – Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, Президент Франції Еммануель Макрон 7 лютого провів у Москві перемовини з президентом Росії Путіним щодо відведення російських військ від кордонів України.

Вже 8 лютого Макрон прибув до України, де проведе зустріч із Президентом Володимиром Зеленським.

Фото: David Monniaux 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-