Кулеба не розуміє, чому на Заході є добровільні захисники Путіна

Кулеба не розуміє, чому на Заході є добровільні захисники Путіна

Укрінформ
Ультиматуми Кремля з вимогами не брати якісь країни в НАТО та забрати війська з території Альянсу є не пропозиціями для обговорення, а покладеним на стіл зарядженим револьвером.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час форуму «Україна-Франція», який організовується Центром «Нова Європа» спільно з Французьким інститутом міжнародних відносин (IFRI) у Парижі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ультиматуми, які лунають з Кремля вже у вигляді документів, просто не передбачають прийнятних рішень. Вимога брати чи не брати якісь країни в НАТО, забрати війська з території Альянсу є неприйнятними. Це не пропозиції для обговорення, це покладений на стіл заряджений револьвер», – сказав він.

Кулеба зазначив, що президент РФ Володимир Путін за останні місяці стягнув без жодної реальної причини безпрецедентну кількість військ, висунув низку ультиматумів і занурив Європу у тяжку безпекову кризу.

Глава української дипломатії також наголосив, що не розуміє, чому у Франції та інших країнах демократичного світу знаходяться його добровільні захисники: аналітики та експерти, які думають, що відмова Україна від НАТО здатна умиротворити Путіна. Як приклад, міністр наводить той факт, що Україна у 2010 році офіційно відмовилася від євроатлантичних прагнень, однак попри це у 2014 році російські танки поїхали через державний кордон України до Криму і сходу.

Читайте також: НАТО та країни-члени мають витримати цинічний булінг Кремля - Шимоніте

Як повідомляв Укрінформ, 25 січня Кулеба заявив, що Україна не прийме жодних компромісів для умиротворення Путіна та не прийме поступок за своєю спиною.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-