Кулеба росіянам: Путін розв'язав цю війну, але розплачуєтесь за це ви

Кулеба росіянам: Путін розв'язав цю війну, але розплачуєтесь за це ви

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба звернувся до громадян Російської Федерації із закликом допомогти зупинити війну, яку президент РФ Володимир Путін розв'язав проти України.

Своє звернення російською мовою глава МЗС розмістив в Інстаграмі, повідомляє Укрінформ.

«Посмотрите, во что превратил вашу большую страну Владимир Путин. Он объявил захватническую войну против Украины. Он послал сюда ваших сыновей, мужей для того, чтобы они убивали украинцев, захватывали нашу землю, разрушали наши города. Украинцы не хотели этой войны, но они будут воевать за свою землю, за свои дома. У нас уже развернулась настоящая народная война. Каждый берет в руки оружие и защищает свою страну. Путин втянул вас в войну, а расплачиваетесь за нее вы», - сказав Кулеба.

Він наголосив, що весь світ об'єднався, щоб підтримати Україну, щоб зупинити Путіна. Проти РФ застосовано безпрецедентні в історії санкції, а страждають люди.

«У Путіна гроші не закінчаться, у нього все буде добре. А курс рубля в обміннику полетів у прірву, банки російські відключають від міжнародних систем фінансування, і ви не зможете навіть своїми картками розплатитися. Небо закрите в Європі. Ви не зможете сісти в літак і полетіти у відпустку, щоб подивитися на світ. І це тільки початок. Далі буде гірше. Економіка російська поповзе вниз під тиском санкцій, ціни почнуть зростати, інфляція. Звичайно, ваша влада зараз переконує вас у тому, що все нормально і ситуація під контролем, резерви, валюти сильні, але це брехня. Вам брешуть. Вас хочуть просто сховати від реальності. А реальність у тому, що йде війна, реальність у тому, що, на жаль, страждати від цієї війни доведеться вам, не кажучи вже про загиблих росіян на території України, які повернуться додому в мішках», - зазначив міністр закордонних справ.

Кулеба наголосив також, що у людей є дуже простий інструмент того, як зупинити це божевілля: «Вимагайте від Путіна зупинити війну. Україна ні на кого не нападала і не планує нападати. Ми хочемо жити в мирі, але для цього Путін має зупинити війну та знищення російської економіки, яке вже почалося. Врятуйте свою країну – вимагайте від Путіна зупинити війну», - закликав глава МЗС.

Президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська четвертий день обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-