Закриття небо силами НАТО спровокує Росію на ескалацію - міноборони Канади

Закриття небо силами НАТО спровокує Росію на ескалацію - міноборони Канади

Укрінформ
Міністерка оборони Канади Аніта Ананд заявила, що про встановлення над Україною силами НАТО безполітної зони наразі не йдеться, оскільки це спровокує Росію на посилення конфлікту.

Про це вона сказала на пресконференції в Оттаві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“НАТО - оборонний альянс й встановлення безполітної зони стало б значною ескалацією з його боку, тож зараз про це не йдеться”, - зазначила Ананд.

Вона наголосила, що Канада продовжить підтримувати Україну в інший спосіб. “Ми також продовжимо підтримувати оборонні та стримувальні дії НАТО, збільшивши нашу підтримку східного флангу НАТО”, - зауважила міністерка.

Раніше Президент України Володимир Зеленський заявив, що закриття неба над Україною не є втягуванням країн НАТО у війну, яку Російська Федерація розпочала проти Української держави.

Як повідомляв Укрінформ, 27 лютого конгресмени США від обох партій Джеральд Коннолі та Майк Тернер звернулися до президента США Джо Байдена з проханням закрити небо над Україною.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Фото: THE CANADIAN PRESS/Adrian Wyld

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-