Пропозиція Кремля щодо «гуманітарної допомоги» є цинічною – євродепутат

Пропозиція Кремля щодо «гуманітарної допомоги» є цинічною – євродепутат

Укрінформ
Лише Кремль несе відповідальність за створену в Україні гуманітарну катастрофу.

Про це в коментарі УНІАН заявив депутат Європейського парламенту від ФРН Міхаель Галлер, передає Укрінформ.

Політик підкреслив, що спроби Кремля ініціювати «гуманітарну допомогу» українцям після бомбардування міст України виглядають цинічно, адже тільки Путін та керівництво Росії відповідальні за гуманітарну катастрофу.

«Звісно, лише Росія, і ніхто інший, є причиною гуманітарної катастрофи в Україні, це лише їх відповідальність і їх параноїдального лідера. Вони думають, що ми не розуміємо, що відбувається, але ми все чудово розуміємо. Ви вбиваєте тисячі людей, руйнуєте будівлі, а потім приїжджаєте з «гуманітарною допомогою». Це цинічно, але цілком відповідає російському мисленню та їхнім вчинкам», - заявив євродепутат.

Він також зауважив, що населення РФ перебуває під повним контролем російської пропаганди та фейкових новин. Хоча, зазначив Галлер, є вже багато й тих, хто інформований щодо того, що відбувається, але водночас дуже багато тих, хто не знає, що відбувається на вулицях, про звірства та неподобства.

«Але їм роками промивали мізки, готували до всієї цієї нісенітниці, яку ллє їх пропаганда», - заявив політик. Він висловив сподівання, що росіяни прокинуться, як німці після війни. І нагадав, що тоді теж багато хто міг знати правду, але не хотів.

“Але правда вийде назовні і ми сподіваємося їх лідер буде повалений», - сказав Галлер.

Як повідомляв Укрінформ, заступник голови Офісу Президента України Кирило Тимошенко заявив, що однією із цілей російського вторгнення та війни РФ проти України є створити тут гуманітарну кризу, щоб потім надсилати фальшиві гумконвої, як це було в 2014 році в Донецьку та Луганську.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Запроваджено воєнний стан. Глава Української держави Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-