Зеленський і Байден обговорили продовження санкційної політики проти Росії

Зеленський і Байден обговорили продовження санкційної політики проти Росії

Укрінформ
Президенти України та США провели чергову телефонну розмову стосовно підтримки нашої держави в умовах російського вторгнення.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський повідомив у Твіттері.

«У межах постійного діалогу провів чергову розмову з президентом США. На порядку денному були питання безпеки, фінансової підтримки України та продовження санкційної політики щодо РФ», - написав глава держави.

Як повідомлялося, під час термінової розмови в ніч на п’ятницю Володимир Зеленський і Джо Байден обговорили ситуацію, пов’язану з обстрілами та захопленням Запорізької АЕС російськими агресорами.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли  українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан ініціював початок розслідування.

З перших днів вторгнення Росії в Україну США, союзники та партнери запровадили проти РФ суворі санкції, а також експортні обмеження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-