Зеленський застерігає НАТО, що росія не зупиниться в Україні, а хоче йти далі

Зеленський застерігає НАТО, що росія не зупиниться в Україні, а хоче йти далі

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський виступив на саміті НАТО та застеріг, що росія не думає зупинятися в Україні.

Як повідомляє Укрінформ, про це він сказав під час виступу перед учасниками саміту НАТО.

«Я впевнений, ви вже розумієте, що росія не думає зупинятися в Україні. Не думає і не буде. Вона хоче піти далі. Проти східних членів НАТО. Держав Балтії, Польщі – це точно. Чи перестане тоді НАТО думати про це, переживати, як відреагує росія? Хто може бути впевнений в цьому? І чи є у вас впевненість в тому, що пʼята стаття здатна спрацювати? Для нас вже не спрацював «Будапешт». Наш Будапештський меморандум. Не спрацював на мир в Україні», - зазначив Зеленський.

Він висловив вдячність за допомогу Україні від окремих країн НАТО. «Але що ж Альянс? Питання про пʼяту статтю фундаментальне. Я просто хочу, щоб ви знали, що ми думаємо про це. І я щиро бажаю вам, щоб ми помилялись. У своїх оцінках. І у своїх сумнівах. І щоб це так було – що у вас насправді дуже міцний Альянс. Бо якщо ми помиляємось, то світ у безпеці. Але якщо ми не помиляємось хоча б на один відсоток, я прошу переглянути ваше ставлення. Ваші власні оцінки. І реально подбати про безпеку, безпеку в Європі, а отже, і в світі», - зазначив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого росія розпочала неспровоковану масштабну військову агресію проти України, яка зустріла запеклий спротив від Збройних сил та від усього народу країни.

У Брюсселі 24 березня відбудуться відразу три зустрічі на вищому рівні - в НАТО, в ЄС та в форматі «G7», які будуть присвячені реагуванню та кризу, що була спровокована війною путіна проти України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-