Чехія - про необхідність реформи ООН: рф не може блокувати питання щодо війни проти України

Чехія - про необхідність реформи ООН: рф не може блокувати питання щодо війни проти України

Укрінформ
Організація Об'єднаних Націй має бути реформована, росія як країна-агресор не може блокувати розгляд питань щодо війни проти України.

Як передає Укрінформ, про це у коментарі Guildhall заявив голова комітету із закордонних справ Сенату Чехії, екс-кандидат у президенти Чехії Павло Фішер.

«Російська федерація порушує всі норми міжнародного права та порушує Статут ООН військовою агресією проти України. Готувати реформу ООН абсолютно необхідно – її створили, щоб уникнути війни у ​​Європі. Сьогодні агресор не має права блокувати обговорення такого надзвичайного військового конфлікту, де без причини гине багато мирного населення. Місто Маріуполь стало символом апокаліпсису», - заявив він.

За його словами, російські військові скоюють в Україні військові злочини та постануть перед Міжнародним трибуналом.

«Поведінка російської армії не відповідає обов'язковим правилам ведення бою, а військові частини скоюють військові злочини. Я вважаю напади на мирних жителів неприйнятними, скандальними та непробачними. За них та за напади на атомні електростанції, скоєні російськими військами, винні постануть перед Міжнародним трибуналом», — зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-