Зеленський запропонував Литві приєднатися до відновлення України після війни

Зеленський запропонував Литві приєднатися до відновлення України після війни

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський запросив Литву приєднатися до проєкту відновлення України після війни.

Про це він сказав у зверненні до парламенту Литви, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Коли нарешті настане мир – і я впевнений, що це буде дуже скоро, якщо всі у Європі будуть по-справжньому принциповими, – ми зможемо швидко й показово відновити Україну після цієї війни. Я запрошую ваше суспільство, ваші компанії, вашу державу приєднатися до проєкту відновлення України. До відбудови, яка стане найбільш переконливим аргументом для всіх, хто ще сумнівається у Європі. У її майбутньому. У її потенціалі. Життя має перемогти війну. Цінності мають перемогти війну. Європа має перемогти війну. І ми переможемо», - сказав глава держави.

Він подякував Литві за початок прискореної процедури здобуття Україною статусу кандидата на вступ до ЄС, та підкреслив, що успішне завершення процедури протягом найближчого часу є теж обов'язковою, щоб показати Росії, що війна не зламає Європу.

Читайте також: Литва була серед перших, хто прийшов на допомогу Україні - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, очільниця Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн під час візиту до Києва 8 квітня передала Президенту України Володимиру Зеленському опитувальник для набуття статусу країни - кандидата на членство в ЄС.

Україна 28 лютого 2022 року подала свою заявку на членство в ЄС. Того ж дня президенти восьми країн ЄС ухвалили спільну заяву на підтримку надання Україні статусу кандидата.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-