Президенти Литви та Естонії проти створення безпекової організації, паралельної до НАТО

Президенти Литви та Естонії проти створення безпекової організації, паралельної до НАТО

Укрінформ
Президенти Литви та Естонії Гітанас Науседа та Алар Каріс виступили проти створення паралельної НАТО безпекової організації.

Про це вони заявили на спільному брифінгу з Президентами України та Латвії Володимиром Зеленським і Егілсом Левітсом у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я щиро вірю в НАТО і я думаю, ця організація найбільш гідна довіри та найсильніший засіб стримування. Будь-яка спроба розділити її, створити ще одну організацію може призвести до непотрібної конкуренції між ними й розділить наші сили», - сказав Науседа.

Читайте також: Уряд Фінляндії схиляється до вступу в НАТО

Президент Литви також відзначив нагальну необхідність єдності зараз: «Ми не можемо собі дозволити таку розкіш, як розділити НАТО чи весь регіон на різні безпекові підзони. Безпека лише одна і вона має працювати на 100%».

Глава держави підкреслив, що найкращою гарантією безпеки є п’ята стаття НАТО, котра зобов’язує союзників безвідмовно, швидко і рішуче реагувати на нинішні події.

Про неможливість бути у двох організаціях висловився і глава Естонії: «В Естонії повністю підтримують ідею НАТО. Бути у двох організаціях одночасно неможливо».

Читайте також: Швеція планує наприкінці червня подати заявку на вступ до НАТО – ЗМІ

Водночас Науседа висловив переконання, що попри те, що говорять деякі партнери, рано чи пізно Україна буде в НАТО і матиме всі можливості «найпотужнішої захисної організації у світі.

Як повідомлялося, 13 квітня Президенти Польщі Анджей Дуда, Литви Гітанас Науседа, Латвії Егілс Левітс та Естонії Алар Каріс прибули до Києва. Вони відвідали населені пункти поблизу української столиці, де на власні очі побачили наслідки воєнних злочинів російських військ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-