МЗС Великої Британії рекомендує громадянам негайно виїхати з України

МЗС Великої Британії рекомендує громадянам негайно виїхати з України

Укрінформ
Громадянам Великобританії, які перебувають в Україні, радять негайно покинути країну. У разі рішення про продовження перебування, радять слідкувати за офіційними повідомленнями української влади, заяв керівництва в регіонах та діяти відповідно до їхніх рекомендацій.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на заяву МЗС Великобританії.

«Російське вторгнення в Україну триває з нападами на низку великих міст. Є реальний ризик для життя. Ми радимо громадянам Великобританії негайно покинути Україну, якщо ви вважаєте, що безпечно це зробити. Повітряний простір України закритий», - йдеться у повідомленні.

Також міністерство рекомендує громадянам, які залишаються в Україні, зареєструвати свою присутність, аби отримувати оновлення щодо поточної ситуації. У разі необхідності медичної евакуації, радять звертатися у приватні компанії.

Читайте також: Британія надасть Україні допомогу в розмірі $500 мільйонів - Марченко

Вказується, що попри відновлення роботи посольства Великобританії в Києві, консульська допомога громадянам в особистому порядку не надається, повний спектр консульських послуг доступний у сусідніх країнах.

«Слід дотримуватися порад української влади. Ви повинні перевіряти заходи, які діють у вашому регіоні, оскільки вони різняться відповідно до регіонів… Якщо ви вирішили залишитися в Україні, ви повинні бути пильними протягом будь-яких потенційних бойових дій, постійно переглядайте свої плани по виїзду та оновлюйте свої проїзні документи», - наголошує МЗС Великобританії.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський подякував владі Великої Британії за повернення посольства до Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-