Незалежна Україна існуватиме набагато довше, ніж путін – Блінкен

Незалежна Україна існуватиме набагато довше, ніж путін – Блінкен

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен впевнений, що незалежна Україна існуватиме набагато довше, ніж президент рф володимир путін.

Про це він сказав на кордоні з Польщею після зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським, передає Укрінформ із посиланням на CNN.

«Суть така. Ми не знаємо, як розгортатиметься решта цієї (російсько-української – ред.) війни, але ми знаємо, що суверенна незалежна Україна буде існувати набагато довше, ніж володимир путін», - сказав Блінкен.

За його словами, підтримка США Україні триватиме до досягнення її остаточного успіху у протистоянні з росією.

«І наша підтримка України надалі буде продовжуватися. Вона триватиме, поки ми не побачимо остаточного успіху (України – ред.)», - додав Блінкен.

У свою чергу глава Пентагону Ллойд Остін наголосив, що Україна зможе здобути перемогу над росією, якщо матиме необхідну зброю.

«З точки зору їхньої (українців – ред.) здатності перемогти, першим кроком до перемоги є віра в те, що ти можеш перемогти. І тому вони вірять, що можуть перемогти. Ми віримо, що вони можуть перемогти, якщо у них буде необхідне (військове – ред.) обладнання, необхідна допомога, і ми будемо робити все можливе і продовжуватимемо робити все, що можемо», - зазначив Остін.

Читайте також: Блінкен – про війну: росія зазнає невдачі, а Україна досягає успіху

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський провів зустріч з державним секретарем Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкеном і міністром оборони США Ллойдом Остіном, які прибули з візитом до України. Співрозмовники обговорили оборонну допомогу та фінансову підтримку України, посилення санкційної політики проти російської федерації, а також гарантії безпеки.

Фото: State Department Photo by Ron Przysucha

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-