Для України принципово довести, що рф є країною-агресором - Джапарова

Для України принципово довести, що рф є країною-агресором - Джапарова

Укрінформ
Для України є принциповим доведення, що росія є країною-агресором, та створення Спеціального трибуналу з покарання за злочин агресії.

Про це в інтерв’ю Укрінформу сказала перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова.

“Злочини проти людяності, воєнні злочини, злочин агресії, геноцид – все це Міжнародний кримінальний суд може розглядати. Але для нас принциповим є доведення, що рф є країною-агресором. Провідні світові юристи казали подумати про створення окремого трибуналу, ми пішли цим шляхом. Нині ведемо дипломатичну роботу з доведення позиції, чому Україна хоче запустити цей трибунал. Для нас ключовим є, щоб він був міжнародно визнаним. Не просто національний суд в Україні, а міжнародний трибунал. І чим більше країн буде там, тим більший авторитет цього суду. І оскільки наша історія доводить, що все неможливе можливо, то і тут є сподівання, що країни підтримають цю ідею”, - сказала вона.

А також зауважила, що сьогодні змінилося ставлення світу до росії.

Читайте також: Міжнародні експерти зібрали великий обсяг інформації про злочини рф в Україні - прокурор МКС

“Так, того, що ми маємо сьогодні щодо росії, недостатньо. Але водночас такого, як сьогодні бачать росію, раніше не було. Нам постійно доводилося знаходити мільйон і тисячу аргументів, доводячи, що таке сучасна росія. Нас частково чули, частково не чули. Сьогодні набагато легше це робити. Проте, навіть за таких умов, у нас досі є голоси, які починають казати: а давайте домовлятися”, - зазначила Джапарова.

З 24 лютого в Україні триває повномасштабна російська воєнна агресія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-