Польща вбачає у військовій допомозі Україні гарантію своєї безпеки — Зварич

Польща вбачає у військовій допомозі Україні гарантію своєї безпеки — Зварич

Укрінформ
Польща вбачає у військовій допомозі Україні також і гарантію власної безпеки і безпеки Європі. Варшава довіряє ЗСУ, військова підтримка триватиме й надалі.

На цьому в інтерв’ю Укрінформу наголосив новий посол України в Польщі Василь Зварич.

Як зазначив український дипломат, не є таємницею, що Польща допомагає Україні у військовому плані, й що зброя, яку Україна отримує від Польщі, є ефективною і дуже цінною для наших воїнів на лінії фронту.

«При врученні вірчих грамот я сказав президенту Польщі: польська зброя в українських руках є справжнім і реальним братерством зброї, про яке знатимуть наступні покоління обох народів. З нашої спільної історії ми пам’ятаємо 1920 рік, коли УНР разом з Польщею протистояли більшовицькій навалі. Ми тоді разом захистили Європу від більшовиків, і сьогодні також зможемо разом захистити Європу від російської агресії»,- підкреслив Зварич.

Він додав, що польські гаубиці «Krab», переносні зенітні установки «Piorun», польські танки та інша зброя польського виробництва успішно зупиняє ворога на всіх фронтах.

«Ми впевнені, що військова допомога Польщі надаватиметься Україні й надалі. Польща довіряє ЗСУ і вбачає в цій обороні також свою гарантію і гарантію безпеки всієї Європи»,- підкреслив Зварич.

Читайте також: Польща надала Україні допомоги на понад $3 мільярди - посол Зварич

Як повідомлялося, Польща вже передала Україні військової техніки на суму приблизно 1,7 млрд дол. США. Йдеться, зокрема, про 240 модернізованих танків Т-72, ПЗРК Piorun, САУ Krab, а також гранатомети, артилерійські снаряди тощо.

13 липня Зварич вручив вірчі грамоти президентові РП Анджею Дуді.

З 24 лютого росія веде повномасштабну агресію проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-