Рада підтримала новий порядок інформування про бенефіціарів бізнесу

Рада підтримала новий порядок інформування про бенефіціарів бізнесу

Укрінформ
Верховна Рада прийняла в цілому законопроєкт (реєстр №6320) щодо спрощення порядку подання інформації про кінцевих бенефіціарних власників юридичних осіб, необхідної для проведення фінансового моніторингу.

Про це повідомив голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, передає Укрінформ з посиланням на сайт політичної партії "Слуги народу".

«Ухвалення законопроєкту допоможе забезпечити можливість електронного подання інформації про кінцевих бенефіціарних власників юридичних осіб до ЄДР. Усе відбуватиметься без черг, без надання паперових документів», - зазначив народний депутат.

Читайте також: Законопроєкт про спрощення продажу землі для особистого господарства пройшов перше читання

За його словами, документом пропонується скасувати вимоги стосовно виключно нотаріального засвідчення копій документів, що подаються для підтвердження особи кінцевого бенефіціарного власника.

Гетманцев уточнив, що законопроєкт також передбачає автоматизування проведення перевірки відомостей з використанням засобів Єдиного державного вебпорталу електронних послуг.

Як повідомлялось, законопроєкт №6320 був поданий до Ради Президентом Володимиром Зеленським восени 2021 року. Документ мав на меті спростити для українських юридичних осіб подачу інформації про бенефіціарів, її подальшу обробку, а також зберегти запроваджені раніше норми на виконання міжнародних зобов’язань України щодо протидії відмиванню коштів.

Читайте також: Парламент прийняв постанову про роботу телеканалу «Рада» у воєнний час

Вимога посилення боротьби з відмиванням коштів є однією з вимог щодо надання Україні статусу кандидата до ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-