Ткаченко — про дев'ятий пакет санкцій: Мова має йти не лише про телеканали, а й пабліки

Ткаченко — про дев'ятий пакет санкцій: Мова має йти не лише про телеканали, а й пабліки

Укрінформ
Запровадження дев'ятого пакету санкцій проти рф, в якому є заборона російських пропагандистських телеканалів, є дуже важливим кроком, хоча й дещо запізнілим. Наразі треба продовжувати роботу, аби протистояти російським інтернет ресурсам та різним платформам, які широко представлені в Європі.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, коментуючи запровадження санкцій проти російських телеканалів.

“Краще пізніше, ніж ніколи. Ми почали говорити з комісарами ЄС і з нашими колегами міністрами про ці обмеження з регуляторами в Європі ще в березні місяці і під час останньої зустрічі міністрів культури та медіа в Брюсселі позаминулого тижня піднімалося це питання. І я радий, що нарешті на рівні Європейської комісії ці санкції будуть введені, але це один з тих кроків, які дійсно варто було зробити раніше”, - наголосив Ткаченко.

Ткаченко пояснив, що відтепер російські канали, присутні в кабельній мережі і на супутниковій платформі, мають бути виключені з супутникової платформи і перестати бути в доступі широкому загалу.

Читайте також: Українські медійники підтримують рішення Латвії забрати ліцензію у телеканалу «Дождь»

Водночас міністр зауважив, що мова повинна йти не лише про телеканали, а й про хайтеківські канали, про російські пабліки, які є в Європі, про різні платформи та інтернет ресурси, де досі присутні російські медіа.

Відповідаючи на питання, як можна обмежити російських пропагандистів в соцмережах, Ткаченко відзначив, що необхідно працювати з хайтек компаніями, переважно американськими, а також продовжувати розмови з європейськими регуляторами. На рівні Європейської комісії такі рішення вже приймались, але потрібна системна робота, зазначив міністр.

Він повідомив, що відповідні центри інформаційної безпеки провели аналіз, вся інформація є в наявності, тому МКІП дуже розраховує, що пропозиції України, які були надіслані міністрам ЄС щодо інформаційного Рамштайну, в тому числі з пропозиціями про криміналізацію статей для російських пропагандистів, будуть почуті.

“Там цілий пакет пропозицій. Якщо ми зможемо їх обговорити і така країна, наприклад, як Франція, виступить лідером цього процесу, це буде вже гідна відповідь російській машині вбивства у вигляді їхніх пропагандистських каналів і інших змі”, - підкреслив Ткаченко.

Коментуючи питання щодо ситуації навколо телеканалу “Дождь”, Ткаченко відзначив, що для початку європейським країнам треба перестати їм допомагати фінансово, і кроки регуляторів балтійських країн повинні стати прикладом для інших.

Читайте також: Ткаченко назвав російські телеканали, які потрапили у дев'ятий пакет санкцій ЄС

Як повідомляв Укрінформ, 7 грудня Єврокомісія підготувала дев'ятий пакет санкцій проти росії. До санкційного списку були додані ще майже 200 фізичних та юридичних осіб.

Зокрема, до списку входять фізичні особи та компанії, серед яких: військові, представники російського оборонпрому, члени держдуми і ради федерації, міністри, губернатори й політики. Дев’ятий пакет санкцій передбачає і блокування ще чотирьох російських телеканалів в ефірі та на усіх платформах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-