Конференція у Парижі має виробити конкретні засоби допомоги українцям — Колонна

Конференція у Парижі має виробити конкретні засоби допомоги українцям — Колонна

Укрінформ
Міжнародна конференція «Солідарність з українським народом» у Парижі має виробити конкретні засоби та механізми, щоб допомогти українському населенню протриматися цієї складної зими.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна сказала в коментарі агентству в кулуарах Конференції.

“Першою метою цієї Конференції є знайти конкретні засоби допомогти українському населенню протриматися цієї зими у дуже складних умовах, зокрема, коли росія вчиняє бомбардування, націлені на руйнацію критичної інфраструктури України”, - сказала вона, підкресливши, що ці дії росії є воєнним злочином.

Друга мета, за її словами, “всім разом бути дуже ефективними у найкращій координації колективної відповіді на потреби, висловлені Україною”.

Колонна особливо підкреслила велику кількість держав і міжнародних організацій, які на запрошення Президента Франції Еммануеля Макрона та Президента України Володимира Зеленського прибули до Парижа. Вона звернула увагу, що географічне представництво учасників сьогоднішньої Конференції, які мають бажання долучитися до підтримки України, дуже широке, згадавши при цьому Швейцарію, кілька країн Перської затоки та інші, що, за її словами, є “надзвичайно позитивним”.

На уточнювальне запитання агентства, чи будуть на Конференції обговорюватися питання військової допомоги Україні, Колонна зазначила: “Ні. Ми будемо говорити про термінову допомогу для населення, про можливості протриматися цієї зими, більше про такі питання, як електрика, газ, подекуди вода, тобто потреби такого характеру”.

Читайте також: Шмигаль закликає світ надати Україні сучасні системи ППО, щоб закрити небо

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у Парижі триває велика Міжнародна конференція «Солідарність з українським народом», у якій беруть участь 48 країн світу та 26 міжнародних організацій, в тому числі фінансових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-