Голосування в ООН щодо трибуналу дозволить притягнути до відповідальності путіна — Рейнсалу

Голосування в ООН щодо трибуналу дозволить притягнути до відповідальності путіна — Рейнсалу

Укрінформ
Створення спеціального трибуналу має бути проголосоване Генасамблеєю ООН, що надасть йому силу проти всіх імунітетів, у т.ч. президентського для покарання володимира путіна та його оточення.

Про це в рамках «юридичного Рамштайну» за результатами зустрічі з міністрами закордонних справ України та Нідерландів сказав міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу, повідомляє власкор Укрінформу.

«Мова йде про трибунал, який справді буде здатний довести справу до кінця і покарати винних. Тому цей трибунал має бути затверджений голосуванням у Генасамблеї ООН. Якраз саме голосування в рамках ГА ООН дасть силу проти всіх імунітетів, зокрема також і путіна та його найближчого оточення. Це є головною ціллю цього трибуналу», - сказав Рейнсалу.

Міністр висловив переконання, що до цього часу не було випадків, коли військові злочини були б настільки ретельно задокументовані.

«Переконаний, що підтримка чи непідтримка цього трибуналу стане лакмусовим папірцем для всіх людей у світі, для урядів. Це той момент, щоб подивитися у дзеркало й запитати, ким ми є, чи ми дійсно готові відстоювати ті цінності, які представляємо», - сказав очільник естонської дипломатії.

Міністр також порушив питання репарацій, зокрема застосування заморожених підсанкційних активів на відбудову України.

«Країни, які заморозили російські активи чи мають підсанкційні об'єкти, повинні невідкладно інтенсифікувати процес їх залучення у відбудову України», - переконаний Рейнсалу.

Говорячи про майбутній саміт НАТО у Вільнюсі, міністр вказав на те, що немає іншої перспективи як членство України в НАТО.

Читайте також: Спецтрибунал для рф: Зеленський вірить, що «юридичний Рамштайн» дасть імпульс Генасамблеї ООН

Як повідомляв Укрінформ, 3 березня у Львові проходить конференція United for Justice — «Об’єднані заради справедливості» або «юридичний Рамштайн».

Коаліція, яка працює над параметрами майбутнього спеціального трибуналу щодо росії за злочин агресії проти України, вже налічує 29 держав.

Фото: Сійм Ливі/ERR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-