«Дивна інформація»: в ОП відповіли на публікацію про те, що Штати нібито шпигували за Зеленським

«Дивна інформація»: в ОП відповіли на публікацію про те, що Штати нібито шпигували за Зеленським

Укрінформ
Інформація у ЗМІ, що США нібито шпигували за Президентом Володимиром Зеленським, є дивною, українські відповідні служби працюють професійно.

Водночас росія вкладає шалені гроші у дискредитацію ідеї передачі Заходом далекобійних ракет Україні, заявив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

"М'яко кажучи, просто дивна інформація. Як ви собі уявляєте прослуховування Президента в його кабінеті?! Тобто ми всі говоримо про те, що наші розвідники і наші спецслужби, наш Держспецзв'язок абсолютно професійно сьогодні відпрацьовують, враховуючи і що відбувається на полі бою, і те, що відбувається в росії", - прокоментував Подоляк дані CNN.

Читайте також: В ОП назвали російським блефом публікацію нібито документів про контрнаступ України

Він підкреслив, що Президент визначає стратегію, тому немає сенсу йому абстрактно проговорювати так зване "нанесення безпілотною авіацією ударів по ростовській області".

Разом із тим радник очільника ОП наголосив, що росія намагається перешкодити ухваленню рішення західними партнерами про передачу далекобійних ракет Україні.

"Далекобійна зброя нам потрібна тільки для того, щоб знищити ключову логістику на Кримському півострові - це головне, звідки йде забезпечення всіх російських угруповань. Тому росія вкладає шалену кількість грошей на різних рівнях через різне лобі, я не кажу, що вони (росіяни- ред.) вкладають в CNN, це так не працює, напряму не можна вкласти гроші, але вони вкладаються в кампанії, які мають дискредитувати головну ідею, для них (росіян - ред.) найбільш страшну: передачу Україні необхідних далекобійних ракет", - зазначив Подоляк.

Читайте також: У США розпочали розслідування після нового витоку секретних військових документів

Він нагадав, що в Україні зараз 1800 км лінія фронту безпосередніх бойових дій, а інтенсивність використання зброї на кілометр фронту більша, ніж під час Другої світової війни.

Як повідомлялося, раніше CNN оприлюднила інформацію, що "витік" документів Пентагону нібито показав, що США шпигували за Володимиром Зеленським.

СNN пише, що в одному з документів ідеться, що наприкінці лютого Зеленський нібито «запропонував завдати удару по місцях дислокації російських військ у ростовській області, використавши безпілотники», оскільки Україна не має зброї далекого радіусу дії для атаки на таку відстань.

За даними CNN, ці розвіддані можуть пояснити публічні коментарі США про небажання надавати Україні ракетні системи далекого радіусу дії через побоювання, що Київ використовуватиме їх для завдання ударів по території росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-