Єдиного підходу, що таке «гібридний трибунал», немає - Кориневич

Єдиного підходу, що таке «гібридний трибунал», немає - Кориневич

Укрінформ
Серед наших партнерів немає єдиного підходу, що таке «гібридний трибунал» для розслідування російських злочинів в Україні.

Про це заявив посол з особливих доручень МЗС Антон Кориневич в інтерв’ю «Європейській правді», передає Укрінформ.

Кориневич зазначив, що є три варіанти створення трибуналу, який судитиме російських топ-посадовців за злочин агресії проти України. Це, зокрема, угода України з ООН на основі попередньо ухваленої резолюції ГА ООН, багатосторонній договір між Україною та заінтересованими державами і так званий гібридний або інтернаціоналізований трибунал.

«Єдиного підходу, що таке «гібридний трибунал», немає, тому це така досить гнучка форма. Але його основа – це національне законодавство, тобто якийсь судовий орган створюється в рамках правової системи України. Є держави, які підтримують варіант «а», є держави, які підтримують варіант «б» або «в». Це нормально, це робоча дискусія. Але нам потрібен ефективний механізм, який зможе впоратися із своєю роботою», - сказав посол МЗС з особливих доручень.

Він додав, що для України, безумовно, є пріоритетом створення спеціального міжнародного трибуналу, який матиме міжнародну правосуб’єктність діятиме від імені міжнародного співтовариства і буде «максимально можливо міжнародним».

Читайте також: Злочини росіян в Україні не матимуть строку давності, усі винні відповідатимуть – Єрмак

Як повідомлялося, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак під час конференції «Об‘єднані заради справедливості» 3 березня заявив, що ідея створення «гібридного трибуналу» для розслідування російських злочинів в Україні є неприпустимою, тому що ми не маємо гарантії, що це дозволить зняти недоторканність з керівництва країни-терориста.

Як повідомлялося, у Державному департаменті США підтримали створення «гібридного трибуналу» для розслідування злочину агресії росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-