Чапутова переконана, що новий уряд Словаччини розумітиме різницю між агресором і жертвою війни

Чапутова переконана, що новий уряд Словаччини розумітиме різницю між агресором і жертвою війни

Укрінформ
Президентка Словаччини Зузана Чапутова допускає, що після дострокових парламентських виборів у країні можливі деякі зміни у відносинах з Україною. Водночас вона не може уявити, що новий потенційний уряд не розумітиме різниці між агресором і жертвою в російсько-українській війні.

Про це Чапутова заявила під час спільної з президентами України Володимиром Зеленським та Чехії Петром Павелом пресконференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Вона зазначила, що перед вересневими парламентськими виборами тема потенційної зміни зовнішнього курсу Словацької Республіки дуже політизується, а деякі партії заробляють собі політичні бали на тому, щоб не допомагати Україні. У цьому контексті Чапутова нагадала, що підтримка України нинішнім урядом є дуже високою, а в плані військової та гуманітарної допомоги Словаччина допомогла «всім, чим могла».

«Після виборів я залишусь президенткою і буду продовжувати підтримувати зв’язки з Україною і допомагати. Я не хочу і не можу собі уявити таку ментальну дезорієнтацію нового потенційного уряду, коли він не міг би зрозуміти різницю між агресором і жертвою. Тож думаю, що в цій основній філософії ми будемо продовжувати нашу політику, хоча зміни можливі», - сказала Президентка Словаччини.

Читайте також: Словаччина готова допомогти Україні якнайшвидше досягти критеріїв членства в ЄС — Чапутова

Як повідомляв Укрінформ, дострокові парламентські вибори в Словаччині пройдуть 30 вересня - лідери попереднього коаліційного уряду домовилися про внесення змін до Конституції, щоб перенести голосування, що мало відбутися у лютому 2024 року. Політики дійшли згоди про це після провалу організованого опозицією референдуму щодо дострокових виборів.

Уряду меншості прем'єр-міністра Едуарда Гегера в грудні винесено вотум недовіри.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-