Стефанчук обговорив із Єврокомісаром Йоганссон створення спецтрибуналу для рф

Стефанчук обговорив із Єврокомісаром Йоганссон створення спецтрибуналу для рф

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та Єврокомісар з внутрішніх справ Ілва Йоганссон під час зустрічі у Києві обговорили низку важливих питань, серед яких - євроінтеграція України та створення спеціального трибуналу для росії.

Про це Стефанчук написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Під час зустрічі з Європейським комісаром із питань внутрішніх справ Ільвою Йоганссон обговорили ряд важливих питань. Головне — це статус країни-кандидата на вступ до ЄС і підготовка до переговорного процесу», - зазначив Стефанчук.

Він підкреслив, що Україна виконала великий обсяг роботи щодо семи рекомендацій Європейської Комісії та докладе всіх зусиль, аби добитися максимальних результатів до проміжної оцінки Єврокомісії у червні. «І результатом, сподіваюся, стане старт переговорів про вступ (України - ред.) в ЄС вже цього року», - додав Голова ВР.

За словами очільника українського парламенту, друге питання — справедливість, адже на кожен злочин, скоєний росією, має бути юридична відповідь, вирок суду. «Україна неодноразово заявляла, що створення спеціального трибуналу є пріоритетом. І, що важливо, ми прагнемо працювати без жодних гібридних форматів», - підкреслив Стефанчук.

Читайте також: До Києва прибула єврокомісар із внутрішніх справ Ілва Йоганссон

Голова Верховної Ради також наголосив на тому, що Україна надзвичайно цінує високий рівень діалогу з Європейським Союзом, зокрема, Єврокомісією.

Європейський комісар з питань внутрішніх справ Ільва Йоганнсон наголосила, що ЄС робить все можливе задля підтримки України. «путін не має перемогти. Євросоюз має спільно з вами на цьому шляху боротися», — заявила вона.

Єврокомісар акцентувала, що Європейський Союз повністю підтримує створення спеціального трибуналу та допомагає Україні у цьому питанні, збираючи докази скоєння росією воєнних злочинів.

Вона також висловила вдячність, що Європейське поліцейське управління (Європол) має змогу доєднатися до роботи спільної слідчої групи щодо розслідування злочинів росії.

Як повідомляв Укрінформ, 11 травня Єврокомісар з внутрішніх справ Ілва Йоганссон прибула з візитом до Києва. Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко обговорив із нею питання міграції та подальшу допомогу Європейського Союзу в облаштуванні українських кордонів.

Фото: Ruslan Stefanchuk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-