Білий дім прокоментував пропозиції президента ПАР щодо припинення війни в Україні

Білий дім прокоментував пропозиції президента ПАР щодо припинення війни в Україні

Укрінформ
Сполучені Штати не заперечують будь-яким мирним пропозиціям з боку третіх країн щодо припинення війни РФ проти України, однак це має бути повністю узгоджено з українською стороною та ґрунтуватися на Статуті ООН.

Так прокоментував пропозицію президента ПАР, оприлюднену в вівторок, координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми підтримаємо будь-яку мирну пропозицію (щодо завершення війни РФ в Україні – ред.) третьої сторони, якщо її можна вважати надійною, здійсненною та стійкою. І щоби ці три речі мали місце, це все має підтримати президент Зеленський і український народ»,- зауважив представник Білого дому.

Водночас, він наголосив на необхідності дотримуватися принципу «Нічого про Україну без України». Крім того, за його словами, такі пропозиції мають засновуватися на Статуті ООН, «який є основоположним елементом», а також на підтримці з боку президента Зеленського та його пропозицій із 10 пунктів.

Читайте також: Мирний план Зеленського та проєкт резолюції Конгресу США окреслюють перемогу України - експерт

Як повідомляв Укрінформ, президент Південно-Африканської Республіки (ПАР) Сиріл Рамафоса у вівторок заявив, що африканські країни запропонують мирну ініціативу для завершення війни Росії проти України. Делегація глав африканських держав планує відвідати Москву та Київ з метою презентації плану, повідомив Рамафоса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-