Стефанчук обговорив з головою Сенату Італії приєднання України до НАТО

Стефанчук обговорив з головою Сенату Італії приєднання України до НАТО

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук обговорив з Головою Сенату Італійської Республіки Іняціо Ла Русса приєднання України до НАТО.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба Верховної Ради.

«Вкрай важливе питання — приєднання України до НАТО. Цю тему порушив під час розмови у форматі відеоконференції із Головою Сенату Італійської Республіки Іняціо Ла Русса. Ряд парламентів підтримав наше членство в Альянсі. Тому закликав і Парламент Італії ухвалити рішення на користь запрошення України приєднатися до НАТО на саміті Альянсу у Вільнюсі», - цитує Стефанчука пресслужба.

Читайте також: Стефанчук сподівається, що парламент Франції підтримає членство України в НАТО

За його словами, Вільнюський саміт має стати майданчиком, де буде презентовано спільне бачення Альянсом модальностей та чітко визначених часових рамок вступу України до НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні у Берліні під час спільної пресконференції з Канцлером ФРН Олафом Шольцом Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що союзники по НАТО погоджуються з тим, що Україна стане членом Альянсу, але не розглядатимуть питання щодо її формального запрошення для входження під час Вільнюського саміту.

Фото: Верховна Рада, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-