Личаківський суд Львова обирає запобіжний захід депутату Алєксєєву

Личаківський суд Львова обирає запобіжний захід депутату Алєксєєву

Фото
Укрінформ
У Личаківському районному суді Львова розпочалося засідання з обрання запобіжного заходу депутату від партії «Європейська солідарність» Сергію Алєксєєву, якого підозрюють у шахрайстві. Йому загрожує від 5 до 12 років ув'язнення.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Личаківський суд Львова обирає запобіжний захід нардепу Алєксєєву / Фото: Анастасія Смольєнко. Укрінформ

«Як ви бачите, ніхто ні від кого не переховується. Ми подаємо судді клопотання, щоб перевести справу в будь-який суд Києва. Слідство проводиться в столиці, а справа сфабрикована. У справі просто створили епізод, щоб перетягти сюди. Я вважаю, що це замовна справа, адже я відомий правник, а на 27 депутатів, які є у Верховній Раді від «Євросоідарності», зараз заведено близько 100 справ, які ведуть мої юристи», – сказав перед засіданням Алєксєєв.

На засіданні народному депутатові мають обрати запобіжний захід. ДБР просить суд обрати Алєксєєву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю вийти під заставу в сумі 10 млн грн.

Засідання з обрання запобіжного заходу Алєксєєву було призначене на 1 липня, однак підсудний не з’явився. Відтак суддя відклав розгляд клопотання на 3 липня.

Читайте також: Алєксєєв маскувався і боявся прослуховування - прокурор розповів, як збирали докази проти депутата

Пізніше у пресслужбі «Європейської солідарності» пояснили, що Алєксєєв не з’явився на обрання запобіжного заходу, оскільки перебував на засіданні Верховної Ради.

Як повідомлялося, Офіс генпрокурора повідомив депутату від партії «Європейська солідарність» Сергію Алєксєєву про підозру за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Йому може загрожувати від 5 до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

За даними слідства, депутат шляхом обману заволодів грошима громадянина Німеччини. Йдеться про 50 тис. дол. (1,8 млн грн). Він нібито обіцяв іноземцю сприяти в уникненні екстрадиції, для цього «гарантував» використати власні зв’язки в суді. Правоохоронці зафіксували, як Алєксєєв одержав 30 тис. дол. А перед цим, як зазначають в ОГП, він отримав ще 20 тис. дол.

За місцем проживання підозрюваного правоохоронці провели обшуки.

У партії «Євросолідарність» заявили про політичний тиск, а сам Алєксєєв у залі Верховної Ради заявив про політичні переслідування. Він стверджує, що ніякого хабаря не було, а ці гроші – оплата адвокатських послуг.

Читайте також: У справі Алєксєєва немає інших фігурантів - Офіс генпрокурора

Сергій Алєксєєв – заслужений юрист України, раніше працював у «Енергобанку», також очолював юридичний департамент в «Київенерго». У 2005 році був юридичним радником міністра палива і енергетики, а також помічником Людмили Кириченко, депутатки від «Партії регіонів».

У 2014 році його обрали головою Кіровоградської обласної організації партії «УДАР». З 2014 року Алєксєєв працював у Раді заступником голови комітету з питань правової політики і правосуддя, а коли обрався вдруге, вже від партії «Європейська солідарність», то став головою підкомітету діяльності органів правопорядку.

Також Алєксєєв є заступником члена постійної делегації у Парламентській асамблеї ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-