До МЗС Польщі прийде заступник посла України

До МЗС Польщі прийде заступник посла України

Укрінформ
Посол України в Польщі Василь Зварич зараз перебуває в Києві на нараді послів, тому його заступник буде запрошений до МЗС Польщі у середу і буде прийнятий на офіційному рівні.

Про це повідомив заступник голови МЗС Польщі Павел Яблонський, передає Укрінформ з посиланням на РАР.

«Український посол зараз перебуває в Києві, він на зустрічі послів, у зв’язку з цим (у середу - ред.) до МЗС буде запрошений його заступник, який виконує обов’язки за посадою, який буде прийнятий на офіційному рівні. З іншого боку, після повернення з Києва на посаду, на першу можливу дату після повернення до Польщі, у посла Зварича буде запланована бесіда», - сказав Яблонський.

За його словами, запрошення до МЗС пов’язане з «низкою недоречних, на нашу думку, заяв, зроблених представниками української влади, в тому числі пов'язаних з викликом польського посла Ціхоцького, але також і з деякими попередніми».

Читайте також: МЗС запросило посла Польщі через заяви міністра про нібито невдячність українців

«Розмова матиме дуже відвертий характер. У нас є низка питань для обговорення з українською стороною, у нас є низка очікувань, у нас є низка оцінок ситуації, як з точки зору наших двосторонніх відносин, так і з точки зору багатосторонніх відносин. Ми будемо ділитися цими думками, очікуваннями, дуже відверто», - підкреслив заступник голови МЗС Польщі.

Як повідомлялося, голова Бюро міжнародної політики при президентові Польщі Марцін Пшидач, коментуючи польським ЗМІ вимогу п’яти країн ЄС продовжити обмеження на імпорт українського зерна, заявив, що Києву «варто було б почати цінувати ту роль, яку Польща відігравала для України в останні місяці та роки».

Заступник керівника Офісу Президента Андрій Сибіга назвав такі заяви безпідставними.

Пізніше Міністерство закордонних справ України запросило посла Польщі в Україні Бартоша Ціхоцького. Водночас у МЗС України наголосили, що українсько-польська дружба є набагато глибшою за політичну доцільність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-