Франція засуджує нові російські удари по Херсонській області – МЗС

Франція засуджує нові російські удари по Херсонській області – МЗС

Укрінформ
Влада Франції рішуче засуджує нові російські удари, що сьогодні, 13 серпня, були завдані по Херсонській області.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі МЗС Франції.

«Франція рішуче засуджує нові російські удари, які сьогодні були здійснені по Херсонській області, що на півдні України. Ця нова хвиля ударів спричинила загибель щонайменше семи мирних жителів, у тому числі дитини та немовля в населеному пункті Широка Балка», - заявили у відомстві.

Читайте також: Обстріли Херсонщини: кількість поранених зросла до 13

Зазначається, що ці нові атаки на цивільне населення вкотре демонструють повне ігнорування Росією всіх принципів міжнародного гуманітарного права, які вона грубо та неодноразово порушує.

У відомстві нагадали, що міністр Європи та закордонних справ Катрін Колонна неодноразово заявляла, ці неприйнятні дії є воєнними злочинами та не можуть залишитися безкарними.

«У тісній координації зі своїми партнерами Франція продовжить надавати військову підтримку Україні для зміцнення її можливостей протиповітряної оборони, а також підтримку українських судів і Міжнародного кримінального суду для боротьби з безкарністю таких злочинів», - зазначили у міністерстві.

Читайте також: На Херсонщині оголосили день жалоби за загиблими через російські обстріли

Як повідомляв Укрінформ, у Широкій Балці внаслідок артилерійського обстрілу армією РФ загинув місцевий житель, а також сім’я - чоловік, дружина і донька, якій було 23 дні від народження. 12-річний син помер у лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-