Американці мають зрозуміти, що підтримка України є в інтересах США - генерал Макмастер

Американці мають зрозуміти, що підтримка України є в інтересах США - генерал Макмастер

Укрінформ
Зараз важливо доносити інформацію до усіх американців, які не є прихильниками стійкої підтримки України, що насправді ця підтримка є у безпекових інтересах самих Сполучених Штатів.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив колишній радник президента США з національної безпеки (2017-2018), генерал-лейтенант Герберт Макмастер на Варшавському безпековому форумі.

"Я вважаю, що дуже важливо доносити інформацію до американського народу, щоб він розумів усі три виміри. Перш за все, щоб вони зрозуміли жорстокість і жах цього вторгнення, що триває. По-друге, щоб вони розуміли українську доблесть та той рівень, з яким українці так важко боряться, щоб зберегти свою свободу. І третє – і це дійсно важливий момент – це розуміння того, наскільки підтримка України відповідає інтересам Америки", - сказав він.

Читайте також: Штати ще мають фонди на підтримку України, але необхідний новий пакет від Конгресу - Білий дім

За словами Макмастера, потрібно відкидати усі ті аргументи, що "ми повинні всі бігти до Тайванської протоки, щоб змагатися з Китаєм". Як і безпідставним є твердження про те, що військова підтримка Сполученими Штатами України "виснажує нашу оборонну промисловість або наші критичні запаси озброєння".

"Повторне вторгнення в Україну в лютому минулого року змусило нас усіх усвідомити, нарешті, і, сподіваюся, не надто пізно, що у нас є величезна проблема з нашою оборонно-промисловою базою. Тож ми станемо сильнішими, якщо зробимо все правильно", - заявив американський генерал.

Читайте також: Байден обговорив підтримку України з ключовими союзниками

Він вказав на те, що Сполучені Штати замінюють озброєння, яке вони відправили в Україну, на більш сучасне. Невиправданим Макмастер назвав й аргумент про те, що нібито Україні надаються великі обсяги допомоги, хоча вони є не більшими за 4% оборонного бюджету США. Крім того, не відповідає дійсності й твердження, що допомога Україні нібито призвело до затримок з оборонними поставками Тайваню, оскільки "підтримка України мала дуже незначний, мізерний вплив на продаж зброї Тайваню".

"Важливо достукатися до американців, які скептично ставляться до стійкої підтримки (України - ред.), демонструючи не лише те, наскільки важливою стійка підтримка України з гуманітарної точки зору, але й те, наскільки вона важливою є для безпекових інтересів США та всього вільного світу", - підкреслив колишній радник президента США.

Читайте також: Інвестори у відбудову України мають гарантувати робочі місця з високою зарплатою - ITUC

Він також наголосив на тому, що союзники мають працювати спільно у підтримці України та демонструвати рішучість та силу.

"Нам важливо працювати разом, щоб демонструвати силу. Бо що провокує Путіна? Слабкість, відчуття слабкості", - сказав Макмастер.

Читайте також: Штати готують новий пакет допомоги Україні - Білий дім

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня Палата представників США схвалила законопроєкт про бюджетне фінансування терміном на 45 днів без урахування допомоги Україні - аби уникнути "шатдауну" 1 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-