У МЗС Франції назвали воєнними злочинами російські удари по Грозі та Бериславу

У МЗС Франції назвали воєнними злочинами російські удари по Грозі та Бериславу

Укрінформ
Франція найрішучішим чином засуджує ракетний удар РФ по магазину і кафе в селі Гроза на Харківщині, унаслідок чого загинуло понад 50 цивільних осіб, а також удар, який пошкодив лікарню в Бериславі на Херсонщині.

Як передає Укрінформ, відповідну заяву опубліковано на офіційній сторінці МЗС Франції

«Свідомо обираючи своєю мішенню цивільне населення України, Росія вкотре винна у звірствах, які є воєнними злочинами, неприйнятні дії не повинні залишитися безкарними. Франція продовжуватиме надавати підтримку українським судам та Міжнародному кримінальному суду з метою боротьби з безкарністю за такі злочини», – йдеться у заяві.

Як було заявлено на неформальному засіданні Ради міністрів закордонних справ у Києві 2 жовтня, Франція та її європейські партнери продовжуватимуть надавати допомогу Україні в усіх сферах, щоб допомогти їй протистояти невиправданій агресії Росії стільки часу, скільки це буде необхідно.

Читайте також: Кількість загиблих через ракетний удар по селу Гроза на Харківщині зросла до 52

Як повідомлялося, станом на ранок 6 жовтня внаслідок удару ракетою «Іскандер» з боку російських військ по кафе в с. Гроза Куп’янського району на Харківщині загинули 52 людини, четверо вважаються безвісти зниклими. Вдалося встановити особи 35 загиблих, решта тіл дуже понівечені. У родичів будуть відбирати зразки ДНК для ідентифікації всіх жертв.

У зв’язку з масовою загибеллю цивільних громадян внаслідок терористичної атаки російських військ на Харківщині оголошена триденна жалоба з 6 по 8 жовтня.

Унаслідок ворожого удару по лікарні у Бериславі на Херсонщині 5 жовтня постраждало три медичних працівники.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-