Україна в Радбезі ООН: Страх перед неминучою поразкою спонукає Путіна до безглуздої жорстокості

Україна в Радбезі ООН: Страх перед неминучою поразкою спонукає Путіна до безглуздої жорстокості

Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін боїться неминучої поразки в Україні, і це спонукає його до безглуздої жорстокості.

Про це заявив радник постійного представницва України при ООН Сергій Дворник на засіданні Радбезу, скликаному Росією для «засудження» постачання західної зброї Україні, передає кореспондент Укрінформу.

За словами дипломата, Путін «усвідомлює, що Україна більше не є його мрією, а його кошмаром».

«Він боїться неминучої поразки в Україні, і цей страх спонукає його наказувати своїй армії бути безглуздо жорстокою і чіплятися за вкрадені землі за будь-яку ціну», – підкреслив Дворник.

У цьому зв'язку він наголосив, що всі країни, які "борються з терористами, убивцями і ґвалтівниками", мусять мати підтримку міжнародної спільноти, зокрема шляхом надання їм зброї "для реального, а не декларативного здійснення права на самооборону".

Читайте також: На Радбезі ООН нагадали Росії про жертви серед цивільного населення України

Представник України зазначив, що завдяки зміцненню військово-морського потенціалу України вдається стримувати Чорноморський флот РФ від наближення до українського берега, що дало змогу розблокувати експорт зерна.

Дворник наголосив, що Росія, скликаючи РБ з таких питань, явно зловживає інструментарієм Ради Безпеки.

«Водночас ці жалюгідні спроби свідчать про катастрофічні наслідки опору України, підкріпленого глобальною солідарністю, для імперських планів і настроїв Путіна», – додав він, підкресливши, що ця солідарність має вирішальне значення для України, а також для захисту Статуту ООН, принципи якого зазнають випробування.

Повномасштабне вторгнення Росії в Україну, її брутальні дії на місцях, заяви Путіна та його поплічників «доводять ці геноцидні прагнення досить чітко», при цьому Росія використовує Радбез ООН як платформу для їх відбілювання, зауважив Дворник.

Читайте також: Рада ООН з прав людини продовжила мандат спецдоповідача стосовно Росії

Він нагадав, що постпред РФ при ООН Василь Небензя назвав «високопоставленими націоналістами» жертв масового вбивства в селі Гроза на Харківщині, серед яких були пенсіонери, медики, фермери, вчителі, підприємці, навіть восьмирічна дитина.

Дворник констатував: усі, хто називають себе українцями, в очах Кремля є «націоналістами», а отже, ворогами, які підлягають знищенню.

Такі масові вбивства, за його словами, повністю вписуються в російську геноцидну логіку. Тому навіть школи розглядаються Росією як легітимні цілі.

Як повідомлялося, 5 жовтня російські війська завдали ракетного удару по магазину-кафе в с. Гроза на Харківщині, коли там проходили поминки за загиблим військовослужбовцем. За інформацією правоохоронців, загарбники застосували ракету “Іскандер-М”.

Криміналісти ідентифікували всіх 59 загиблих унаслідок ракетного удару.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-