У Глобальному саміті миру планується участь понад 50 представників іноземних країн - ОП

У Глобальному саміті миру планується участь понад 50 представників іноземних країн - ОП

Укрінформ
На найближчій зустрічі на рівні радників із національної безпеки та зовнішньополітичних радників лідерів держав визначать дату та місце проведення Глобального саміту миру.

Про це заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква повідомив в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Саме на цій зустрічі, на основі тієї оцінки роботи, яка була проведена по формулі миру, а саме по кожній з робочих груп відповідно до 10 пунктів Формули миру, буде підготовлений робочий план, так звана дорожня карта. Так от, радники на цій зустрічі обговорять підсумки такої роботи та затвердять остаточні формулювання пунктів Формули миру. І також очікуємо, що саме на цій підготовчій зустрічі радників буде визначений точний час та місце проведення Глобального саміту миру», - сказав Жовква.

Читайте також: Українську Формулу миру підтримують все більше країн Латинської Америки, Африки та Азії - Жовква

За його словами, планується, що участь у цьому заході візьмуть понад 50 представників держав на рівні радників нацбезпеки, дипломатичних радників та представників МЗС.

Жовква також зазначив, що сьогодні Президент Володимир Зеленський провів телефонні розмови з Президентом Франції Еммануелем Макроном та з прем'єр-міністром Норвегії Йонасом Гаром Стьоре, під час яких окрему увагу було приділено подальшим крокам із реалізації Української формули миру. Зеленський поінформував про підготовку наступної зустрічі на рівні радників із національної безпеки та зовнішньополітичних радників лідерів держав.

Як повідомлялося, в інтерв'ю Укрінформу заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква зазначав, що Україна розраховує на проведення першого Глобального саміту миру восени.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-