Україна в ОБСЄ закликала розробити документ із реагування на «російську кризу»

Україна в ОБСЄ закликала розробити документ із реагування на «російську кризу»

Укрінформ
Структури ОБСЄ мають напрацювати документ щодо реагування на "російську кризу", коли держава-учасниця, Російська Федерація, підриває організацію зсередини та експортує нестабільність за межі регіону.

Як передає Укрінформ, про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час чергового засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні.

"З огляду на те, що Європа є свідком найбільшої війни з часів Другої світової війни, доручення структурам ОБСЄ, включаючи Центр із запобігання конфліктам, підготувати документ про те, як реагувати на російську кризу, що розгортається, вже давно назріло і могло б стати цінним внеском до майбутньої зустрічі міністрів у Скоп'є", - підкреслив Цимбалюк.

Український посол додав, що зараз потрібна "відверта і всебічна дискусія про те, як далі ізолювати російський режим, який вдирається у суверенні країни, масово вбиває цивільних, як це нещодавно сталося у селі Гроза, викрадає дітей, ґвалтує жінок та експортує нестабільність в інші регіони, в країни-партнери ОБСЄ, а також перетворив власну територію на внутрішню в'язницю".

Читайте також: КНДР розпочинає наймасштабніше скорочення посольств заради продажу зброї Росії - Bloomberg

Він наголосив, що "настав час визнати, що держава-учасниця ОБСЄ, а саме Росія, експортує нестабільність в інші регіони, партнерів ОБСЄ, вибудовуючи вісь з Іраном і Північною Кореєю.

"Жорстокість Росії в Україні стає прикладом для наслідування для насильства в інших регіонах. Артилерійські снаряди, які Росія отримує з Північної Кореї, не лише приносять більше руйнувань українським містам, але й примножують ризики для безпеки на Корейському півострові. Так само партнерство Росії з Іраном є суворим нагадуванням про необхідність посилення міжнародних обмежувальних заходів і закриття лазівок, що дозволяють їм обходити санкції", - заявив Цимбалюк.

Читайте також: Вбивства, катування та незаконні ув’язнення - комісія ООН розповіла про злочини РФ в Україні

Очільник української місії в ОБСЄ також наголосив на неможливості перемир’я з Росією, якщо українські території залишатимуть у російській окупації - "де людей вбивають, калічать та принижують". Він навів приклади з останньої доповіді Комісії ООН з розслідування в України, де зафіксовані жахливі злочини РФ на окупованих територіях, у т.ч. щодо дітей.

Цимбалюк додав, що практика злочинів на окупованих територіях не припиняється та розповів про те, як кілька днів тому у Волновасі Донецької області російські солдати холоднокровно вбили сім'ю з дев'яти осіб, у тому числі двох дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-