Санду подякувала ЗСУ: Без вашої боротьби Молдова стала б наступною у списку цілей Росії

Санду подякувала ЗСУ: Без вашої боротьби Молдова стала б наступною у списку цілей Росії

Укрінформ
Президентка Молдови Мая Санду подякувала Збройним силам України за їхню протидію російській агресії і захист, у тому числі свободи Молдови, яка без цього могла б стати наступною у переліку окупаційних цілей Росії.

Про це Санду сказала на спільній з президентами України та Європейської Ради пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Президенте Зеленський, сьогодні я дякую за надзвичайні жертви, які українські воїни приносять на фронті, борючись із російською навалою, за те, щоб Україна залишалася вільною і незалежною. Ми знаємо, що без цього спротиву, без цієї боротьби наша країна стала б наступною у переліку окупаційних цілей Росії, і, думаю, що не останньою у цьому списку. Захищаючи Україну, ви також захищаєте Молдову», - сказала президентка Молдови.

Вона додала, що Молдова стоїть поруч з Україною і надалі буде підтримувати її.

«Українців завжди радо вітатимуть у нашій країні стільки, скільки це буде потрібно. Наші дороги, наші залізниці, наші шляхи солідарності допомагатимуть українським товарам досягати експортних ринків. Ми допомагаємо українським групам з розмінуванням, Молдова надає гуманітарну допомогу Україні, допомагає забезпечити безперервність енергопостачання», - зазначила Санду.

Читайте також: Президенти України та Молдови вшанували пам’ять загиблих під час Революції Гідності

Президентка Молдови також підкреслила, що «стояти поруч з Україною означає підтримувати Формулу миру президента Зеленського з десяти пунктів».

«Ми виступаємо на підтримку ваших цілей і поділяємо їх – це також наші цілі», - акцентувала вона.

Як повідомлялося, президентка Молдови Мая Санду у вівторок, 21 листопада, прибула з візитом до Києва. У столицю сьогодні також прибули президент Євроради Шарль Мішель і міністр оборони ФРН Борис Пісторіус.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-