Минулий рік зафіксував субʼєктність України, вона має місце за глобальним столом - Подоляк

Минулий рік зафіксував субʼєктність України, вона має місце за глобальним столом - Подоляк

Укрінформ
Минулий рік зафіксував субʼєктність України, це означає, що Україна має місце за глобальним столом.

Про це в інтервʼю "Єдиним новинам" заявив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк, передає Укрінформ.

"Якщо у 2022 році це було емоційне сприйняття країни, яка чинить спротив великий ресурсній країні, то сьогодні субʼєктність країни вже зафіксована . Це буде означати, що Україна завжди бути сидіти за глобальним столом і на ті чи інші правила впливати. Це дуже круто для нас з точки зору того, де ми будемо завтра", - сказав Подоляк.

Він відзначив, що також у 2023 році стало зрозуміло, що з росією немає сенсу ні про шо говорити.

"Це не тільки про війну, не тільки про Україну. Це взагалі про те, що ця країна, якщо вона буде існувати в такому вигляді, буде створювати багато небезпеки і для Європейськго контитенту і для всього світу. І це важливо. Тому що від того, як до нас ставляться і як ставляться до росії, буде залежати наскільки довго нас будуть підтримувати і наскільки ми будемо впевнені в цій підтримці. Ми впевнені у підтримці", - підкреслив Подоляк.

Він наголосив, що наразі є збільшення фінансування з боку європейських країн, і якщо у 2022 році йшлося про сотні мільйонів євро, то зараз це мільярди євро, які в національних бюджетах передбачають країни Європи для підтримки України.

Це, за словами Подоляка, свідчить про те, що європейські країни відчувають всі ризики війни, і є розуміння того що протистояти росії вони не зможуть.

Також, як зазначив він, незважаючи на те, що росія постійно мобілізує людей, знаходить техніку і снаряди, вона не просувається далі.

Читайте також: В ОП не впевнені, що Росія хоче заморозити війну, натомість вона хоче капітуляції України

"Їм потрібно постійно чинити тиск на нас, щоб говорити: у нас є ресурс для продовження війни. Вони хочуть пересидіти, і це важливо розуміти, не тільки Україну, а й країни демократії, щоб всі втомилися і після цього шукали компроміс. Вони хочуть цього, вони розуміють, що не зайдуть далеко в Україні, не захоплять Київ чи інше велике місто, хоча в їх планах є і Харків, і Запоріжжя, і Дніпро, і Одеса", - підсумував Подоляк.

Як повідомляв Укрінформ, у межах постійного діалогу із союзниками керівник Офісу Президента Андрій Єрмак провів телефонну розмову з радником президента США з питань національної безпеки Джейком Салліваном. Йшлося зокрема й про посилення української ППО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-