Cікорський обговорив з американськими сенаторами всебічну підтримку України

Cікорський обговорив з американськими сенаторами всебічну підтримку України

Укрінформ
Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський обговорив у Варшаві з американськими сенаторами - демократом з Делавера Крістофером Кунсом і республіканцем Майклом Раундсом з Південної Дакоти - питання всебічної підтримки України.

Про це інформує МЗС Польщі, передає Укрінформ.

Як зазначається, американські сенатори розпочали своє турне Європою саме зустріччю у Варшаві з Сікорським. Під час цієї розмови глава польської дипломатії представив пріоритети закордонної політики РП, зазначаючи, що США залишатимуться стратегічним партнером Польщі. Він також наголосив, що пріоритетом Польського головування в Раді ЄС в наступному році буде зміцнення трансатлантичних зв’язків.

Читайте також: Зеленський про допомогу США: Дивлюся на це з більшим позитивом, аніж у грудні

Як зазначається, співрозмовники також погодилися з необхідністю подальшого надання всебічної допомоги Україні. Сікорський подякував американському Конгресу за нинішню підтримку Києва і закликав до “швидкого прийняття рішення щодо виділення наступного пакету фінансової допомоги”.

У цьому контексті він оцінив, що “наслідки окупації України Росією будуть катастрофічними, а ціна стримування Путіна в цьому випадку буде набагато вищою, ніж ціна підтримки Києва в нинішній ситуації”.

Як повідомляв Укрінформ, три комітети Палати представників Конгресу США, очолювані республіканцями, оприлюднили документ, у якому піддають суворій критиці адміністрацію президента Байдена за недостатню допомогу Україні та вимагають від нього рішучих дій.

Читайте також: Cікорський обговорив допомогу Україні з главами МЗС Нідерландів і Хорватії

На думку авторів документа, від першого дня війни «виснажливі вагання Байдена щодо надання Україні критично важливої зброї відтермінували українську перемогу». Україні потрібен найбільш далекобійний варіант ATACMS (не на 160, а на 300 км), літаки F-16, а також достатня кількість касетних боєприпасів, артилерії, засобів ППО і бронетехніки, щоб змінити ситуацію на полі бою. Ця затримка коштує життів українців і американських платників податків, наголошують голови трьох комітетів.

Фото: МЗС Польщі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-