Британія завжди буде на боці України - посольство

Британія завжди буде на боці України - посольство

Відео
Укрінформ
Велика Британія завжди буде на боці України і підтримуватиме її боротьбу проти тиранії.

Про це заявив заступник посла Ніколас Гаррокс у відеозверненні з нагоди Дня Героїв Небесної сотні, передає Укрінформ.

Гаррокс зазначив, що безстрашність та самопожертва Героїв Небесної сотні заради людської гідності, верховенства права та свободи слова є нагадуванням про те, що демократію не можна сприймати як належне.

«Протягом 10 років діти Героїв Небесної сотні та мільйони українців продовжують боротися за своє виживання, свободу, ідентичність та гідне місце під сонцем. Велика Британія завжди буде на боці хоробрих українців та продовжуватиме підтримувати вашу боротьбу проти тиранії», - запевнив дипломат.

Читайте також: У Києві провели церемоніал пам’яті Небесної сотні

Як повідомлялося, 20 лютого в Україні відзначають День Героїв Небесної сотні. Його встановлено згідно з указом Президента від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної сотні».

Саме в ці дні під час Революції гідності протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піка. Із 18 по 20 лютого на Майдані загинуло найбільше людей – 78 осіб, після 20 лютого від поранень померло ще понад 20 протестувальників. Усі вони увійшли до меморіалу борців за українську незалежність – до Небесної сотні.

105 Героям Небесної сотні посмертно присвоєно звання Герой України, а троє іноземців – громадянин Білорусі Михайло Жизневський та громадяни Грузії Зураб Хурція і Давид Кіпіані – посмертно нагороджені орденом Героїв Небесної сотні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-