Зеленський обговорив із представниками Європарламенту прискорення допомоги Україні

Зеленський обговорив із представниками Європарламенту прискорення допомоги Україні

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із делегацією політичної групи Європейського парламенту Renew Europe на чолі з президенткою групи Валері Айє, де обговорили прискорення надання Україні військової допомоги.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

«Дякую за ваш візит і значну підтримку з боку членів Європейського парламенту протягом усіх років війни Росії проти України, а також за вагомі резолюції на підтримку України та українців. Ваш візит є дуже важливим сигналом для нашого народу та всього світу про те, що Україна – частина Європи, а Європа усвідомлює, що Україна є захисним щитом для наших спільних цінностей», – сказав Зеленський.

Під час зустрічі сторони детально зупинилися на питанні прискорення надання Україні військової допомоги з боку європейських столиць.

Співрозмовники також приділили особливу увагу європейській інтеграції України. Зеленський наголосив на необхідності початку переговорного процесу під час бельгійського головування в Раді ЄС у червні поточного року.

Читайте також: Представники Міноборони і Європарламенту обговорили прискорення постачання озброєння

«Україна виконала всі чотири рекомендації Європейської комісії, визначені у щорічному пакеті розширення. Проголосовані всі важливі закони, що є непростим питанням під час повномасштабної війни. Але Україна рішучо налаштована підтримувати високий темп інтеграції у Європейський Союз, адже це є зовнішньополітичним пріоритетом нашої держави, а також невід’ємною складовою безпеки України й усього європейського простору», – сказав Президент.

Сторони також обмінялися думками щодо впливу й можливих шляхів протидії російській пропаганді у Європі, а також усім видам сучасних гібридних атак, які активно використовує Російська Федерація проти демократичного світу.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном, під час якої обговорили необхідність ухвалення рішення про допомогу Україні.

Фото, відео: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-