Немає альтернатив, здатних ефективно замінити фізичне знищення російських НПЗ - Подоляк

Немає альтернатив, здатних ефективно замінити фізичне знищення російських НПЗ - Подоляк

Укрінформ
Радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк пояснив, що інших альтернатив, які можуть ефективно замінити фізичне знищення російської нафтової інфраструктури, наразі не існує.

Як передає Укрінформ, про це він написав у соцмережі X.

«Якщо ми не вдаримо по військовій інфраструктурі РФ, включно з її нафтопереробкою, то як суттєво знизити її потенціал для здійснення агресії?» - поставив питання посадовець.

Дії України досить конкретно та чітко прописані у відповідних параграфах міжнародного права, додав він.

«Зважаючи на те, що санкції, бізнес-інтереси приватних компаній з білою юрисдикцією та міжнародна торгівля залишають РФ просто величезні ринкові можливості для фінансування агресії, які альтернативи є в України?» - йдеться у дописі.

Читайте також: В ООН назвали завод з виробництва дронів у РФ «цивільним об'єктом» і засудили українську атаку

Як повідомляв Укрінформ, нещодавня атака Україною по російській нафтопереробній інфраструктурі в Татарстані, за понад 1200 кілометрів від українського кордону, продемонструвала нову стратегію України щодо ударів у тилу РФ.

Раніше постійна представниця США при НАТО посол Джуліан Сміт заявила, що Вашингтон не є прихильниками ударів України по території Росії. Вона додала, що США також виступають проти участі військ Заходу в цьому конфлікті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-