В Офісі Президента провели зустріч зі швейцарською делегацією

В Офісі Президента провели зустріч зі швейцарською делегацією

Укрінформ
Заступниця керівника Офісу Президента Юлія Соколовська зустрілася з послом Швейцарії в Україні Феліксом Бауманном, керівником Управління миру та прав людини, послом Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії Сімоном Гайссбюллером та їхніми колегами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Соколовська подякувала швейцарським партнерам за підтримку та співпрацю в галузі медицини, зокрема допомогу з психологічною реабілітацією, яка впроваджується з ініціативи першої леді Олени Зеленської, розвиток реабілітаційних відділень, навчання медичного персоналу, цифровізацію документів.

Під час зустрічі обговорили повернення незаконно депортованих і примусово переміщених Росією українських дітей, їхній супровід та соціальну підтримку після цього.

Читайте також: Пошук активів Росії: парламент Швейцарії відхилив пропозицію увійти до робочої групи G7

Також зосередилися на питанні репарацій, зокрема щодо механізму виплат та обліку постраждалих унаслідок повномасштабного російського вторгнення.

Як повідомляв Укрінформ, Верхня палата парламенту Швейцарії схвалила пропозицію, яка може дозволити використовувати заморожені в країні російські активи для фінансування репарацій в Україні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-