Додаткові Patriot та пакет допомоги від США: Кулеба зустрівся з Блінкеном

Додаткові Patriot та пакет допомоги від США: Кулеба зустрівся з Блінкеном

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба і держсекретар США Ентоні Блінкен наголошують на терміновій необхідності схвалення Конгресом США додаткового пакету допомоги Україні.

Про це глава української дипломатії повідомив у соцмережі Х за підсумками зустрічі з Блінкеном у Римі, передає Укрінформ.

«Ми детально розглянули наші спільні глобальні зусилля, щоб Україна якнайшвидше отримала більше систем ППО «Patriot» і ракет. Я ціную зусилля міністра Блінкена щодо сприяння ухваленню необхідних рішень. Ми обоє наголосили на терміновій необхідності ухвалення Конгресом США додаткового пакету допомоги Україні», - написав Кулеба.

Він додав, що це надішле сигнал про силу та впевненість, дозволяючи Україні рятувати життя та покращувати ситуацію на полі бою.

Кулеба також подякував США за підтримку України.

Читайте також: У Палаті представників США оприлюднили законопроєкти про допомогу, Україні - майже $61 мільярд

Як повідомляв Укрінформ, Комітет з питань асигнувань Палати представників Конгресу США представив законопроєкт, що передбачає «надзвичайні додаткові асигнування у зв'язку з ситуацією в Україні та на покриття відповідних витрат протягом фінансового року, що закінчується 30 вересня 2024 року, а також на інші цілі».

Відповідно до документа, на ці потреби буде виділено 60,84 млрд доларів, з яких 23,2 млрд доларів буде використано на поповнення американських озброєнь, запасів і засобів захисту.

Фото: X/Дмитро Кулеба

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-